Rotherham Hospital Main Entrance Rotherham General Hospitals NHS Foundation Trust

In 2009 Race Cottam were commissioned by BAM on behalf of Rotherham Hospital PCT to redesign and extend their existing main entrance and retail street.  Existing amenities were improved including the welcome desk, waiting area, cafe and shopping facilities in order to improve the patient experience.  Considered use of both natural and artificial lighting ensures that the building provides a warm and welcoming environment during the day and at night.

Externally, pedestrian routes from car parks and bus stops were altered to provide a safer pedestrian environment. The design incorporates a new patient drop-off and collection point adjacent to the Main Entrance, improving the arrival experience.

Download the Case Study Sheet (pdf)